Blog

blogberichten8 Tips om als bedrijf alles uit je social media marketing te halen

8 Tips om als bedrijf alles uit je social media marketing te halen

Tegenwoordig kun je als bedrijf niet meer zonder social media. Het gebruiken van social media is één. Maar zorgen dat je ook echt iets bereikt met social media is een tweede. Wij geven je 8 tips hoe je als bedrijf alles uit je social media marketing kunt halen.

1. Bepaal een social media strategie

Het is heel erg belangrijk dat je als bedrijf weet wat je wilt bereiken met social media. Wil je je merk meer naamsbekendheid geven of wil je juist meer interactie met de doelgroep? Als je dit hebt vastgesteld kun je je social media gebruik hierop aanpassen. Maak een social media kalender zodat je precies weet wanneer en wat je wilt gaan posten. Zo kun je zelfs in drukke periodes jouw social media kanaal onderhouden.

2. Richt je op de doelgroep

Wie wil je bereiken op social media? Bepaal van te voren wie de doelgroep is die je wilt bereiken. Het is belangrijk om uit te zoeken op welke kanalen deze doelgroep actief is. Als je je richt op een bepaalde doelgroep kun je inspelen op hun wensen en behoeften. Om de doelgroep het best te bereiken is het belangrijk dat je het social media kanaal en de content hierop aanpast.

3. Kies het juiste kanaal

Welk social media kanaal zet je wanneer in? Bepaal van te voren welk kanaal het beste aansluit bij de content die je wilt delen. Ieder kanaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je graag informatieve content delen, dan kun je het best LinkedIn gebruiken. Voor het delen van foto’s kun je het best Instagram inzetten. Wil je een leuk artikel of een grappig bericht delen, dan kun je het best Facebook inzetten. Belangrijk hierbij is dat je niet vergeet op welke kanalen jouw doelgroep actief is.

4. Maak gebruik van video

Door de vele tekstberichten op social media hebben mensen vaak geen zin meer om alles te lezen. Maak ook eens gebruik van video om mensen ook zo te bereiken. Een video is persoonlijk waardoor hij meer aanspreekt. Video’s worden vaak makkelijker gedeeld, waardoor je bereik ook groter zal zijn.

5. Post niet te vaak

Veel posten op social media werkt zeker in je voordeel. Mensen zien je veel voorbij komen en beginnen je te herkennen. Maar pas op dat je niet té veel post. Wanneer je meer dan één keer per dag post gaan mensen zich irriteren wat er toe leidt dat ze je content gaan negeren. Plaats maximaal één keer per dag iets op social media. Kwaliteit is uiteindelijk belangrijker dan kwantiteit.

6. Houd de aandacht vast

Er wordt zoveel op social media gepost dat veel mensen door scrollen. Zorg ervoor dat je opvalt en dat mensen de tijd nemen om de post te bekijken of te lezen. Het gebruik maken van verschillende soorten content draagt hieraan bij. Maak gebruik van video, foto, tekst en infographics. Wees creatief en zorg dat je blijft opvallen.

7. Wees betrokken bij je volgers

Actief zijn op social media is erg belangrijk. Maar laten zien dat je naar je volgers luistert is minstens zo belangrijk. Laat zien dat je naar hen luistert en dat je rekening met hen houdt. Wanneer ze reageren op jouw content is het belangrijk dat je reageert. Stel ook eens een vraag in de social media post. Jouw volgers voelen zich hierdoor serieus genomen en meer betrokken bij jouw bedrijf. Hierdoor bouw je een band op met de volgers en krijgen ze het gevoel dat ze het bedrijf kennen.

8. Meet wat je bereikt

Social media marketing inzetten is leuk. Maar zien wat je bereikt met sociale media is nóg leuker! Er zijn diverse tools waarmee je kunt meten wat je bereikt met je social media posts. Heb je met een bepaalde post veel volgers bereikt? Dan vinden ze dit blijkbaar leuke content. Ook kan het tijdstip van posten veel verschil maken. Wanneer is jouw doelgroep het meest actief? Aan de hand van verschillende tools kun je dit precies meten en kun je social media marketing nog beter inzetten.

Aan de hand van deze tips kun je als bedrijf social media marketing een stuk efficiënter inzetten. Kijk naar je doelgroep, bepaal de kanalen waarop je actief bent en zorg voor creatieve en afwisselende content. Met deze 8 tips haal jij als bedrijf alles uit je social media marketing!

Vind je social media marketing teveel werk, ontbreekt het je aan tijd en/of creativiteit?

Kortom; heb je hulp nodig met je social media marketing? Content4Bizz biedt maandelijkse social media marketing pakketten. Zo heb jij er geen omkijken meer naar en bereik je met gemak jouw business doelstellingen.

Wil jij jouw social media marketing uitbesteden?

Bekijk hier onze social media maandpakketten en neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Over de auteur

Femke op den Kelder is content marketeer bij Content4Bizz. Ze heeft media, informatie en communicatie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast haar werk heeft Femke een passie voor fotografie en video. Femke zou zichzelf omschrijven als creatief, sociaal en leergierig.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Naar Boven
logo-content4bizz

Jouw (merk)verhaal vertellen? Wij helpen jou, jouw organisatie of bedrijf. Content4Bizz heeft meer dan 25 jaar ervaring in media, PR & journalistiek, sales & marketingcommunicatie.

Contact

Smallekamp 4
1991 CA Velserbroek
Tel: 0681840824
mail: info@content4bizz.nl

Social Media