Blog

blogberichtenVideomarketing in de horeca
videomarketing horeca Content4Bizz

Videomarketing in de horeca

Videomarketing wordt vandaag de dag steeds populairder. Vooral in de horeca is het een goede zaak om niet achter te blijven op deze trend. Videocontent doet het nou eenmaal erg goed tegenwoordig. Dagelijks worden er op bijvoorbeeld Facebook 8 miljoen filmpjes bekeken. Zoals je weet is ook YouTube immens populair en op Instagram komen ook steeds vaker filmpjes langs. Bij het uitkiezen van bijvoorbeeld een café of restaurant zien mensen graag een beeld om een goede sfeerimpressie te krijgen. Wil je jouw horecagelegenheid promoten? Zet dan vooral ook videomarketing in! Misschien doe je dit ook al, maar wil je jouw videocontent naar een hoger niveau tillen. Je wilt je natuurlijk onderscheiden van de anderen en vooral opvallen. Maar hoe doe je dat? Wat willen jouw gasten vooral zien en waarmee haal je ze binnen? Wij geven je enkele tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Zorg voor interessante content

Wat laat je zien in je video? Het is belangrijk dat wat je laat zien ook de moeite waard is om naar te kijken. Laat bijvoorbeeld een interview zien met de chef-kok of bedrijfsleider en laat hen hun verhaal vertellen met passie.Klanten reviews doen het goed. Laat bijvoorbeeld terugkerende klanten of juist nieuwe klanten met een positieve ervaring vertellen wat ze van jouw horecagelegenheid vinden. Een sfeerimpressie geeft een goed beeld van wat klanten kunnen verwachten. Beelden van het interieur, de keuken, koks aan het werk, de klanten, gerechten die geserveerd worden en de bediening zijn voorbeelden van beelden die je kunt gebruiken om dit neer te zetten. Heb je bijzondere gerechten op de kaart? Een kookvideo waarin je een recept prijsgeeft, trekt vaak de aandacht. Je geeft mensen ook iets cadeau en dat stellen ze op prijs. Vloggen is ook een vorm van videomarketing. Dit kun je wel het best op regelmatige basis doen. Bijvoorbeeld de dagelijkse gang van zaken weergeven van jouw horecagelegenheid of een kookkanaal opzetten.

Bepaal de juiste ingrediënten voor jouw video’s

Als je weet WAT je wilt laten zien, is het natuurlijk ook handig dat je weet HOE je dat het beste kunt laten zien. Vertel je verhaal. Zorg ervoor, dat je overbrengt waar jouw horecagelegenheid voor staat. Videomarketing is de perfecte manier om jouw verhaal zo levendig mogelijk weer te geven. Wat is uniek aan jouw zaak? Waar staan jullie voor en waarmee onderscheiden jullie je van de rest? Zijn het biologische ingrediënten, een hoge mate van klantvriendelijkheid, een uitgebreide kaart? Laat het zien! Gebruik muziek. Dit kan achtergrondmuziek zijn of meer een overheersende component van de video. Het gaat erom dat het bij jullie past. Is muziek duidelijk aanwezig in jouw gelegenheid? Dan ook in de video. Trek de aandacht. Dit is heel belangrijk. Er is zo’n enorm aanbod van video’s, dat je mensen wel in de eerste paar seconden moet grijpen, willen ze blijven kijken. Mensen zijn snel verveeld tegenwoordig en hebben een korte spanningsboog. Verzin iets aparts, nieuws, geks, het maakt niet uit, maar spring er boven uit! Kort maar krachtig. Nu je weet dat je de aandacht van de gemiddelde persoon niet zo lang kunt vasthouden, begrijp je dat de video niet te lang moet zijn. Een minuut of twee is voldoende. Als het langer duurt, blijven mensen vaak niet kijken tot het einde.

Eindig met een call to action

Tenslotte, eindig met een call to action. Probeer dit alleen niet zo direct en voor de hand liggend te doen. Mensen aanzetten om de menukaart te bekijken online of te checken welke vestigingen jullie hebben komt vaak beter over dan zeggen dat ze gelijk moeten reserveren.

Dit is in het kort wat je kunt doen met videomarketing voor jouw horecagelegenheid. Wil je dit echt goed doen, dan is er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals welke kanalen gebruik je en hoe zorg je ervoor dat jouw video’s goed vindbaar zijn online. Wij kunnen je helpen bij het bedenken en creëren. Content4Bizz is een content en social media marketing bureau in Velsen, nabij Haarlem, en produceert onder andere content in de vorm van teksten en video’s.

Heb je een vraag, opmerking of een ervaring die je met ons wilt delen? Laat een reactie achter of stuur een bericht naar info@content4bizz.nl 

Over de auteur

Norine Olijfveld, freelance tekstschrijver Content4Bizz

Norine Olijfveld schrijft al van jongs af aan en heeft inmiddels haar sporen verdiend in het schrijven van (SEO) teksten en blogs. Zij is onderdeel van het Content4Bizz team. Norine studeerde eerst Psychologie, waarna zij in de hulpverlening en in het onderwijs werkzaam was. Deze basis heeft er bij Norine voor gezorgd, dat zij over veel mensenkennis beschikt en zich goed in kan leven in anderen. Dat helpt uiteraard enorm als je je moet inleven in klanten, doelgroepen en doelstellingen. Norine heeft zichzelf ook een doel gesteld. Zij wil teksten schrijven die prettig leesbaar zijn, voor meer website bezoekers zorgen en die een indruk achterlaten bij de lezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Naar Boven
logo-content4bizz

Jouw (merk)verhaal vertellen? Wij helpen jou, jouw organisatie of bedrijf. Content4Bizz heeft meer dan 25 jaar ervaring in media, PR & journalistiek, sales & marketingcommunicatie.

Contact

Smallekamp 4
1991 CA Velserbroek
Tel: 0681840824
mail: info@content4bizz.nl

Social Media