Blog

ColumnsBijnamen
IJmond Business

Bijnamen

‘Hee Huf’, zei manlief Paul in de coronatijd, toen ik een fotografie cursus volgde. ‘Hee Sonja’, ‘hee Eva’… Dit jaar heb ik er weer wat bijnamen bij gekregen. Ik houd van creatieve uitdagingen in het maken van content en afgelopen jaar had ik er weer een te pakken. Die mij de naam Sonja (Barend) of Eva opleverde. Net hoe het Paul uitkwam. 

Met het online en TV programma IJmond Business sprong ik in het diepe. Ik heb dan wel interview ervaring, maar die gesprekken waren zonder camera’s. Althans, ik kwam (meestal) zelf niet in beeld. Interviewen vind ik een van de leukste dingen van mijn werk. Dat doe ik vaker voor onder meer OV (Ondernemersvereniging) IJmond en het idee kwam daar naar voren dat ik misschien wel het programma IJmond Business kon presenteren. Een nieuw concept, waarbij het gaat om het verhaal en het gezicht achter het bedrijf. Professioneel camerawerk, maar geen visagie, speciale lampen en een redactie. Een uitdaging dus. En zoals gezegd, ik houd daar wel van. Geen visagie? Geen probleem! Ik gebruik mijn eigen make-up wel. Slechts één gast vroeg of er een visagist aanwezig was. Maar ja, ieder zijn vak en dat is het mijne niet. Anders heet ik straks ook nog Leco! Ik hoor Paul al zeggen: ‘Hee, Leco!’ Nee, dank je. De lampen waren ook niet nodig. We mochten gebruik maken van de ruimte bij Office Projects waar we op een bankje onder een lichtkoepel zaten. Daglicht is prima. Alleen hopen dat het niet regent. Want dat hoor je. Dan de redactie. Ach, dat doe ik er ook wel bij. Gesprekken vooraf voeren met de kandidaten, invalshoeken bedenken. Vind ik ook leuk! Wat publiciteit genereren voor het programma? Ook wel aan mij besteed.  

Het was een sprong in het diepe, maar wat was het leuk om te doen! Soms krijg ik een complimentje dat het steeds beter wordt. Zelf ben ik kritisch en zie ik wel wat aandachtspunten. 

Net voor kerst kregen we een ‘go’ dat we door mogen met het maken van het programma, omdat het concept aanslaat. Er komen in 2023 vier opnamedagen met steeds vier ondernemers volgens het huidige format. Daarnaast hebben we nog een nieuwe invalshoek gevonden. Never a dull moment! Ik ben benieuwd welke bijnamen Paul nog meer voor mij in petto heeft. Nu ik erover nadenk, een podcast of radio maken lijkt mij ook geweldig! Wordt het dan ‘Hee Tineke’? Eerst maar eens tot tien tellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Naar Boven
logo-content4bizz

Jouw (merk)verhaal vertellen? Wij helpen jou, jouw organisatie of bedrijf. Content4Bizz heeft meer dan 25 jaar ervaring in media, PR & journalistiek, sales & marketingcommunicatie.

Contact

Smallekamp 4
1991 CA Velserbroek
Tel: 0681840824
mail: info@content4bizz.nl

Social Media