Blog

Column Dubbel Brigitte Schiering

Dubbel

De dubbel mocht nog in de week voor kerst. Buiten. O nee, toch niet, bleek een dag later. Ik heb het over tennis. In deze tijd moet je nogal flexibel zijn. Ook als je in een juichstemming bent. Want een dag later kan het totaal anders zijn. ‘We mogen gelukkig nog dubbelen’, zeiden we de 21e tegen elkaar. De 22e was het gedaan met de pret. Het voelt dan ‘dubbel’ als ik een foto in de krant zie van schaatsende mensen in de stad. Je mag toch alleen maar in tweetallen sporten? 

Wat ook dubbel is, is dat Sigrid Kaag minister van Financiën wordt. Zonder financiële achtergrond. Heb je als student in die richting ambities, skip onmiddellijk die studie. Zonde van je tijd. Iedereen mag zomaar over het geld gaan. Ik heb geen financiële achtergrond, maar volgens mij gaat het hier om onze belastingcenten. Die zij nu rond gaat strooien naar projecten, die zij belangrijk vindt. Iets met de gezondheidszorg heb ik gek genoeg nog niet gehoord. 

Gelukkig begint het nieuwe jaar met dubbele cijfers. Die stralen iets positiefs uit. Ik google het even. Ja hoor, in de numerologie betekenen de dubbele cijfers 22, dat je hoop en geduld moet hebben. Ik citeer: ‘vertrouw erop dat alles goed zal komen, de situatie is zich voor alle betrokkenen misschien al aan het oplossen. Besteed ondertussen extra aandacht aan jezelf en je geliefden.’ 

Zie je wel? 2022 wordt een mooi jaar. Waarin we weer dubbelen met tennis en al die andere leuke sporten beoefenen. Waarin we uitgaan. Waarin we elkaar omhelzen. Waarin we onze lessen uit 2020 en 2021 meenemen door te genieten van elke dag. In de wetenschap dat het morgen anders kan zijn. Waarin we minder vlees eten, want dat is totaal niet nodig en slecht voor onze gezondheid, voor de dieren en voor het klimaat. Want ook dat hebben we, hoop ik, geleerd. We moeten beter zorgen voor de aarde en de wezens op onze planeet. En laten we dubbel liggen van het lachen. Ook dat is gezond. Ik wens jullie allemaal een mooi jaar met dubbele cijfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Naar Boven
logo-content4bizz

Jouw (merk)verhaal vertellen? Wij helpen jou, jouw organisatie of bedrijf. Content4Bizz heeft meer dan 25 jaar ervaring in media, PR & journalistiek, sales & marketingcommunicatie.

Contact

Smallekamp 4
1991 CA Velserbroek
Tel: 0681840824
mail: info@content4bizz.nl

Social Media