Blog

ColumnsEr tussenin
Er tussenin column Content4Bizz, Brigitte Schiering

Er tussenin

Doe ik vandaag een lange of een korte? Ik heb het over de keuze voor de soort sportbroek, die ik aantrek als het buiten zo rond de tien graden is. Van mijn vroegere hardloopmaten leerde ik, dat zodra het boven de tien is je het beste kiest voor een korte. Als je intensief sport heb je het snel warm en met teveel kleding aan kun je je warmte niet kwijt. Is de temperatuur daaronder, dan kies je voor een korte. 

Ga ik in deze periode op een zaterdag tenniscompetitie spelen, dan kijk ik steevast op mijn mobiel. Wat wordt het vandaag qua temperatuur? Het is tenslotte herfst, dus ’tussenkleding’ tijd. Denk aan de populaire ‘tussenjas’. De gewatteerde, korte exemplaren zijn niet aan te slepen, denk ik. Want ik zie veel stellen fietsen met allebei zo’n jasje aan. In dezelfde kleur natuurlijk. Nee hoor, niet gekocht bij de ANWB. Of wel misschien, want ze rijden ook allebei op een zelfde elektrische fiets. Zouden ze fietsen zonder trapondersteuning en is het boven de tien graden, dan zou het jasje uit kunnen. Maar dat terzijde.

Mijn hardlooprondje in de buurt gaat weer eens wat vervelen. Weet je wat? Ik ga naar de duinen. Even kijken op mijn slimme telefoon. Die zegt: elf graden. Korte broeken weer dus. Ik heb het al snel warm, vooral als ik een heuvel op ren. Pfff, blij dat ik de stelregel van mijn hardloopmaten nog steeds hanteer. De in een driekwart broek geklede hardlopende vrouwen, die ik op mijn route tegenkom, kennen die niet waarschijnlijk. Ik hoor ze denken toen ze voor hun kledingkast stonden: ‘Doe ik vandaag een lange, een korte of een tussenbroek aan?’

Nooit van de ‘tussenbroek’ gehoord? Ik ook niet. Maar na het zien van de vele vrouwen in de duinen en op de tennisbaan met een driekwart broek denk ik dat we nu naast de ‘tussenjas’ ook kunnen spreken van een ‘tussenbroek’. Voor de eeuwig twijfelende vrouwen. Ooit een man in een driekwart broek buiten zien sporten? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Naar Boven
logo-content4bizz

Jouw (merk)verhaal vertellen? Wij helpen jou, jouw organisatie of bedrijf. Content4Bizz heeft meer dan 25 jaar ervaring in media, PR & journalistiek, sales & marketingcommunicatie.

Contact

Smallekamp 4
1991 CA Velserbroek
Tel: 0681840824
mail: info@content4bizz.nl

Social Media