Blog

ColumnsThank you for the music
Column Thank you for the music, Brigitte Schiering

Thank you for the music

‘Daar danste ik toen ik 18 jaar was, op de muziek van de Pasadenas’, zeg ik, wijzend naar een pand in een straatje in Zandvoort. Ik kan me het na zoveel jaar nog zo goed herinneren. Ik logeerde bij familie in Amsterdam. We gingen met een groepje jongens en meisjes stappen in de populaire badplaats. Dat we de laatste trein terug misten was niet leuk, maar ook wel spannend. Want het was koud en we moesten de komende uren tot de ochtend zien door te komen. Mobieltjes waren er nog niet, dus we vertelden elkaar verhalen, zongen liedjes en dansten. Daar op dat verlaten station in Zandvoort. Ik zie het zo weer voor me.  

Dat muziek zoveel herinneringen oproept en ze levendig maakt heb ik al jong ervaren. In 3 VWO hield ik bij Nederlands zelfs een spreekbeurt over dit thema. Een jongen, die vooraan in de klas zat, Martin T., lachte me uit en zei dat wat ik beweerde niet waar was. ‘Het is gewoon een gevoel’, stamelde ik tegen de bèta, die ik eigenlijk gewoon een vreselijke betweter vond. Deze mensen, die alles met feiten willen onderbouwen, hebben nu eenmaal geen creatieve geest. Kun je hen niet kwalijk nemen. De leraar begreep mij gelukkig wel en legde hem haarfijn uit hoe dat nu precies werkt in je brein. Maar net zo min als dat ik interesse heb in exacte vakken zal het hem waarschijnlijk weinig geboeid hebben. Tenzij je het hem zou kunnen uitleggen met cijfers en feiten. 

ABBA lanceerde 5 november haar laatste album, ‘Voyage’. Een mooi Frans woord voor ‘reis’. Ik heb het net geluisterd en zie het als een reis terug in de tijd, waarin de herinneringen voorbij komen. Ingegeven door de muziek. Maar ook als een reis van je verleden naar het heden en naar je ontwikkeling als persoon. Ook de liedjes van ABBA maken bij mij veel los. Ik zie nog voor me hoe ik samen met mijn nichtje Agnetha en Anni-Frid (Frida) imiteerde en dat we ons hulden in kleding die we op de kamer van haar moeder vonden. Beiden, zowel mijn nichtje als mijn tante, zijn er helaas niet meer. En wat ben ik dan dankbaar, dat ik in staat ben om bij het luisteren naar deze muziek herinneringen op te roepen. Thank you for the music.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Naar Boven
logo-content4bizz

Jouw (merk)verhaal vertellen? Wij helpen jou, jouw organisatie of bedrijf. Content4Bizz heeft meer dan 25 jaar ervaring in media, PR & journalistiek, sales & marketingcommunicatie.

Contact

Smallekamp 4
1991 CA Velserbroek
Tel: 0681840824
mail: info@content4bizz.nl

Social Media