Content Marketing

Wat is content marketing?

Content marketing is de kunst om op het juiste moment relevante content te bieden via de juiste kanalen. Content, die het probleem van de klant oplost of een vraag beantwoordt. Mensen zoeken steeds meer online naar oplossingen voor hun probleem of uitdaging, het vervullen van hun behoeften. Als je met jouw content mensen kunt raken, gaan zij waardering voor jou, jouw merk of jouw bedrijf krijgen. Teksten zijn essentieel hierin. Maar vergeet ook beeld niet, in de vorm van foto’s, filmpjes en infographics.

Welke content zet je in?

Welke content je inzet, is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld van het moment waarin de klant zich bevindt in de klantreis (customer journey). Moet je op dat moment informeren of hem juist over de drempel helpen om tot koop over te gaan? De soort content die je produceert hangt ook van het type klant af. Is het een zakelijke klant of een consument? En van het product of de dienst. Dat is de reden waarom we beginnen met een content strategie.

Waarom je niet meer om content marketing heen kunt

De ‘likeability van de content draagt bij aan je online vindbaarheid, je naamsbekendheid en je imago. Bovendien bouw je met goede content aan een community van fans om jouw bedrijf heen. Die fans zijn je ambassadeurs. Hoewel er veel te meten is, zul je niet altijd direct zien hoe iemand bij jou terecht is gekomen. Tenzij je het de persoon in kwestie vraagt. Maar feit is dat je niet (meer) om content marketing heen kunt. Al is het alleen maar om vindbaar te blijven in de zoekmachines als Google. Want: te weinig verse content op je website levert al snel een daling op in de zoekresultaten. Content marketing bestaat al heel lang. Door de komst van het internet en het gebruik van smartphones en tablets heeft deze manier van “reclame maken” een enorme vlucht genomen.

De kracht van goede teksten

Goed geschreven teksten hebben veel impact. Niet alleen op de online vindbaarheid van je site. Maar ook op de beleving van mensen en om hen te overtuigen om tot actie over te gaan. Denk je met wat kopieer- en plakwerk van andere websites een heel eind te komen? Dan kom je bedrogen uit. Google geeft daar zelfs strafpunten voor.

Klik op de knop voor contactinformatie.

Naar Boven
logo-content4bizz

Jouw (merk)verhaal vertellen? Wij helpen jou, jouw organisatie of bedrijf. Content4Bizz heeft meer dan 25 jaar ervaring in media, PR & journalistiek, sales & marketingcommunicatie.

Contact

Smallekamp 4
1991 CA Velserbroek
Tel: 0681840824
mail: info@content4bizz.nl

Social Media