Content marketing

CONTENT MARKETING

Wat is content marketing?

Content marketing is de kunst om op het juiste moment relevante content te bieden via de juiste kanalen. Content, die het probleem van de klant oplost of een vraag beantwoordt. Mensen zoeken steeds meer online naar oplossingen voor hun probleem of uitdaging, het vervullen van hun behoeften. Als je met jouw content mensen kunt raken, gaan zij waardering voor jou, jouw merk of jouw bedrijf krijgen. Teksten zijn essentieel hierin. Maar vergeet ook beeld niet, in de vorm van foto’s, filmpjes en infographics.

wat is content marketing?

Bron foto: pagina uit Reclame Jargon van Hans van Dijk 

Welke content zet je in?

Welke content je inzet, is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld van het moment waarin de klant zich bevindt in de klantreis (customer journey). Moet je op dat moment informeren of hem juist over de drempel helpen om tot koop over te gaan? De soort content die je produceert hangt ook van het type klant af. Is het een zakelijke klant of een consument? En van het product of de dienst.

 

Waarom je niet meer om content marketing heen kunt

Stel dat je een restaurant hebt en je verspreidt content via Facebook. Dan heb je al snel in de gaten welke content scoort en welke niet. De “likeability” van de content draagt bij aan je online vindbaarheid, je naamsbekendheid en je imago. Bovendien bouw je met goede content aan een community van fans om jouw bedrijf heen. Die fans zijn je ambassadeurs. Hoewel er veel te meten is, zul je niet altijd direct zien hoe iemand bij jou terecht is gekomen. Tenzij je het de persoon in kwestie vraagt. Maar feit is dat je niet (meer) om content marketing heen kunt. Al is het alleen maar om vindbaar te blijven in de zoekmachines als Google. Want: te weinig verse content op je website levert al snel een daling op in de zoekresultaten. Content marketing bestaat al heel lang. Door de komst van het internet en het gebruik van smartphones en tablets heeft deze manier van “reclame maken” een enorme vlucht genomen.

De kracht van goede teksten

Goed geschreven teksten hebben veel impact. Niet alleen op de online vindbaarheid van je site. Maar ook op de beleving van mensen en om hen te overtuigen om tot actie over te gaan. Denk je met wat kopieer- en plakwerk van andere websites een heel eind te komen? Dan kom je bedrogen uit. Google geeft daar zelfs strafpunten voor.

Heb je ook geen tijd voor content marketing?

Besteed content marketing onderhoud uit

Veel marketeers en directeuren ontbreekt het aan tijd om teksten te schrijven. Of aan vaardigheid. Of aan creativiteit. Content4Bizz biedt maandelijkse content marketing onderhoud pakketten aan om je website en je social media kanalen te onderhouden. Naar jouw behoeften mixen en matchen we de pakketten.  Denk aan het tekstueel laten onderhouden van je website. Naast de blogposts, nieuwsbrieven en social media. Dit is cruciaal als bijvoorbeeld acties verlopen zijn of bij andere zaken die niet meer actueel zijn.

Niet wat je zoekt? Wij helpen jou met elke vraag op het gebied van content marketing.